Borháló
Background Image

Bag-in-Box...mi a szösz?


Bag-in-micsoda? Dobozos bor? Mégis mi a szösz ez?

Mostanra az emberek nagy része ismerős már a nagy, 3-5 literes dobozos, csapolható gyümölcslevekkel... Kevesebben tudják azonban még, hogy a rendkívül praktikus, pillekönnyű csomagolásban nem csak gyümölcsleveket kapni, hanem borok csomagolásához is használják – méghozzá nagy borászok kiváló boraihoz is!

A bag-in-box egy átlátszó vagy fémgőzölt (metallizált) fóliából készült rugalmas zsák és egy műanyag rugós csap kombinációja, hozzá megfelelő méretű kartondobozba vagy hordó imitációba csomagolva. A zsák fokozatosan zsugorodik össze, ahogy fogy belőle a folyadék, a légmentesen záródó csap pedig megakadályozza, hogy a zsákba levegő jusson. Így lehetséges, hogy a termék felbontott állapotban több hétig, akár hónapig is eláll (egyszerre annyit fogyaszthatunk, amennyi kellemes – minőségi romlás nélkül). Bag-in-box kiszerelésű bort vásárolva pedig most akár neked is saját borcsapod lehet a hűtődben!

A BAG IN BOX ELŐNYEI:

A bag-in-box meggátolja, hogy a zacskó tartalma levegővel érintkezzen, így a termék íze és minősége nem változik meg az oxidálódás miatt. A termék határozottan környezetbarát! Mindenekelőtt úgy tervezték, hogy újrahasznosítható legyen: a zsák polietilénből, a doboz pedig hullámkartonból készül. Gazdaságosabb, olcsóbb csomagolás. A kiürült szelepes fólia zsák eldobható, nincs átmosási-öblítési költség. A kartondoboz, illetve a hordó imitáció újra tölthető egy új zsákkal. A bort megvédi a fénytől és az oxidálódástól. A nyugati országokban évek óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend, amihez hazánk is gyors ütemben zárkózik fel. Itthon is egyre többen választják a "dobozos bort", és nemcsak a borkereskedelemben, de egyre inkább az éttermekben, szórakozóhelyeken is népszerűvé válik. 

Feltétlen nézz rá kínálatunkra a kép alatt!

Kiváló borokat kapni bag-in-box (BIB) csomagolásban, kiemelkedő borászatokból, lenyűgöző választékban! Günzer, Dubicz, Feind, Font, Takler, Twickel, Lelovits, Nagy és Nagy, Recas, Mészáros... Ráadásul Magyarországon nálunk van a legnagyobb kínálat bag-in-box-os borokból!
 
 

Olvass bele Bor Tudástár sorozatunk többi bejegyzésébe is:








Kizárólag a Borhálónál

Iratkozz fel hírlevelünkre