Borháló
Background Image

Borháló a rászorulókért




A BORHÁLÓ ÉS A MAGYAR ÉLÉLMISZERBANK EGYESÜLET EGYÜTTMŰKÖDÉSE

Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszer megy veszendőbe, miközben sokan nélkülöznek.



A Magyar Élelmiszerbank Egyesület célja, hogy kapcsolatot teremtsen az hazánkban felhalmozódó élelmiszerfeleslegek és a rászorulók között, ezzel elősegítve a nélkülözés csökkenését, és hozzájárulva egyben az élelmiszerpazarlás okozta környezetterhelés csökkentéséhez.



2005-ös megalakulása óta az Élelmiszerbank több mint 50 milliárd forint értékű feleslegessé vált, ámde fogyasztható élelmiszert mentett áruházak polcairól és élelmiszergyártóktól. A jellemzően lejáratközeli vagy csomagolási hibás termékeket nélkülöző családok, gyermekek, fogyatékkal élők, idősek, hajléktalanok és további rászorulói csoportok tagjai kapják. Az Egyesület évente 250 000 nélkülözőnek segít.


A COVID-19 okozta nehézségek különös kihívást jelentenek a rászorulók számára, hiszen helyzetük, kilátásaik még bizonytalanabbá váltak. A nehéz időszakkal csak akkor tudnak megbirkózni, ha segítő szervezetek és közösségek támogatására is számíthatnak.


Már a Borháló vásárlói is tehetnek a rászorulókért. Támogassa őket Ön is!

500 Ft 5 élelmiszercsomag eljuttatását jelenti a nélkülözőkhöz.        

1.000 Ft 11 élelmiszercsomag eljuttatása a nélkülözőkhöz.

2.000 Ft 23 élelmiszercsomag eljuttatása a nélkülözőkhöz.  

Webshopunkban történő vásárása alkalmával lehetősége van Önnek is adományozni.

Nagylelkűségét a rászorulók nevében is köszönjük!

 

*Az Élelmiszerbank kivételesen hatékony segélyezési munkát végez: 1.000 Ft pénzadományból 30.000 Ft értékű mentett élelmiszert tudnak célba juttatni. Az élelmiszereket ingyen veszik át és adják tovább a nélkülözőknek – költsége így csak „csak” a raktározásnak és a szállításnak van.


Kizárólag a Borhálónál

Iratkozz fel hírlevelünkre