Borháló
Background Image

Borból lekvár? Természetesen.




Tudjuk, hogy a magyarok szinte mindenből képesek pálinkát főzni. No de lekvárt borból??? Miért ne.

A borlekvárban úgy élvezhetjük a bor zamatát és illatát, hogy közben nem tartalmaz alkoholt. Így azok is élvezhetik akik nem szeretik, esetleg nem fogyaszthatnak alkoholt, vagy éppen akik annyira szeretik a bor ízét, hogy szeretnék ételeikben is megjeleníteni.

A borlekvár készítése nagyban hasonlít a hagyományos lekvár készítéséhez, azzal a különbséggel, hogy az alapanyag nem gyümölcs, hanem kiváló minőségű villányi bor. A bort több órán át forralják, így koncentrálódik az íze és a zamata miközben elpárolog belőle a „felesleges” víz. Fűszerezik, zselésítik és még melegen üvegekbe szedve hagyják kihűlni.

A végeredmény: zamatos, színpompás, hidegen és melegen egyaránt fogyasztható, látványos és illatos VILLÁNYI BORLEKVÁR.

Kóstold meg és ne légy irigy! Gondolj barátaidra is, akik szintén szeretik a bort és a különleges ízeket!

Íme néhány inspiráló ötlet a borlekvár konyhai felhasználásához:

Túrós palacsinta EPER-SILLER VILLÁNYI BORLEKVÁRRAL - Ha kész a palacsinta, locsold meg egy kis felmelegített borlekvárral és a túrós palacsinták új dimenzióját fogod felfedezni.

Kacsacomb NARANCS-KÖRTE-FEHÉRBOR BORLEKVÁRRAL – Miután a kacsacombokat készre sütötted a sütőben (legjobb, ha lassan, alacsony hőfokon és úgy sütöd, hogy a zsírja ellepi), közvetlenül a tálalás előtt serpenyőben kis kacsazsíron megpirítod, közben rákened a borlekvárt. Ezzel egy máz fog képződni a kacsacombon, amitől a kóstoló garantáltan el lesz ájulva. Csak győzd bezsebelni az elismeréseket!

Főtt-sült sonka PINOT NOIR VÖRÖSBOROS BORLEKVÁRRAL – Ha a kész, előbb megfőzött majd ropogósra pirított sonka mellé tálaláskor pár kiskanál borlekvárt teszünk, még a hagyományos ízek kedvelőit is meg tudjuk majd mosolyogtatni.

Rosé kacsamell CABERNET SAUVIGNON ROSÉ BORLEKVÁRRAL – A kívül ropogós belül rózsaszínűre sütött kacsamell mellé tálaláskor szervírozzunk pár kanál borlekvárt. Színei, illata és íze egyaránt elvarázsol.

Túrógombóc VANÍLIÁS-MAZSOLÁS FEHÉRBOROS BORLEKVÁRRAL – Ha szeretnéd a hagyományos túrógombócot kicsit feldobni, akkor keverj a pirított zsemlemorzsába pirított szeletelt mandulát és tálaláskor locsold meg egy pár kanál felmelegített borlekvárral. A siker garantált.

 

Kellemes kalandozást kívánunk a borlekvárok világában!

Borháló


Kizárólag a Borhálónál

Iratkozz fel hírlevelünkre